24/5/09

Els motius d'aquest Blog

Benvolguts lectors,

Us trobeu davant del Blog de la Joventut Nacionalista de Catalunya a Terrassa, creat per a comentar temes de política a escala local, comarcal, catalana, europea i internacional. Amb aquest espai esperem però, la participació de tothom qui ho desitgi, que podrà deixar els seus comentaris al peu de cada entrada. Nosaltres ens comprometem des d'aquí a respondre'ls al mateix Blog, i obrirem debats al respecte si ho trobem prou necessari i interessant.

Aquest Blog, com la JNC en el seu conjunt, neix per a satisfer al màxim les preguntes i reclamacions ciutadanes en general, i més concretament, les de la joventut. Som gent amb vocació de servei que volem treballar per a la població i per al jovent, oberts a totes les tendències i suggerències, disposats a reclamar i a exigir, però també a rectificar i treballar, per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans, per a lluitar pels problemes d'aquests, que són també nostres, per a fer, en definitiva, una veu de conjunt que sigui més forta que les veus individuals, que ens doni a la llarga una millor ciutat i un millor país.

En aquest Blog intentarem exposar de manera amena la nostra opinió sobre la crisi i la recuperació econòmica, sobre les infraestructures de país (no només les carreteres i els trens, que són importantíssims, sinó també les culturals, com són els llibres i les enciclopèdies), sobre les polítiques socials, de les que se'n beneficia tothom, sobre el comerç, sobre els perills de la deslocalització, sobre el finançament (que és vital, des del nostre punt de vista, per Catalunya i els seus ciutadans), sobre la millora de la sanitat i de l'educació, dels barris de Terrassa... En definitiva, tractarem els temes que creguem que resulten importants per a la gent; per a tots nosaltres, i per a Catalunya.

Però... per què ho fem mitjançant un Blog? No en tenim prou amb la pàgina web? Doncs no, no en tenim prou. La nostra pàgina web, www.jnc.cat/voccidentalterrassa és un instrument útil per a exposar les nostres opinions, i com a tal el continuarem utilitzant, però li manca una opció. La dels comentaris i participació ciutadana, que resulta vital per al manteniment de qualsevol opció política. Tots som política, perquè la política ens afecta a tots. Les decisions polítiques que es prenen influeixen, per a bé o per a mal, al país, a les ciutats, als barris, i també a cada família i individu. Per tant, desvincular-nos de la política és quelcom que ens perjudicarà sempre a nosaltres mateixos. Quin és doncs el problema? L'és la convicció general del fet que els polítics no s'interessen pels ciutadans, o del fet que la política és a vegades massa distant o complicada? Doncs bé, la nostra solució per a resoldre aquests fets tristos i lamentablement certs en masses ocasions és demanar a la societat; a tots i a cada un de nosaltres una major implicació en les decisions i afers que es prenen. Aquest Blog ha de ser, per tant, un instrument de participació de la joventut i de la ciutadania. Un Blog on respondrem tots els vostres comentaris, escrits, preguntes, crítiques, suggerències... etc., on les comentarem, les recolzarem o, en cas contrari, argumentarem el motiu de la nostra oposició al comentari o suggeriment. També estem disposats a debatre sobre els temes que comenteu i que, per tant, ens interessen a tots nosaltres, a portar aquestes reclamacions a l'Ajuntament o a l'autoritat competent, com hem fet recentment amb les campanyes de l'Altaveu Jove.

Resumint doncs, el que pretenem fer amb aquest Blog és establir un diàleg permanent entre tota la societat que n'estigui interessada, plantejar temes conjuntament, lluitar per aquests, i treballar pel país, pel seu territori i, sobretot, per la seva gent, sempre des dels principis nacionalistes i demòcrates que sentim; des del nostre amor per Catalunya i des de la nostra convicció que pot fer-se més gran, en tots els sentits. Així creem aquest blog, amb convicció, determinació, passió i confiança envers la possibilitat que esdevingui una eina útil.

No hay comentarios:

Publicar un comentario