31/5/09

El míting central de campanya

Estimats lectors, avui la JNC de Terrassa, com moltes altres persones de tota Catalunya, hem sigut espectadors al gran míting central de campanya que Convergència i Unió ha realitzat en un poliesportiu de Sant Cugat. Al míting s'han desgranat les veritats de les mentides, i s'ha demostrat quina és la força política que pot servir a Catalunya després del 7 de juny al Parlament Europeu.

El poliesportiu era ben ple de gent, i es podia comprar menjar, beguda, gorres de "Catalonia is not Spain"... També hi ha hagut, al començament, un moment de distensió en el que els candidats i dirigents han pujat a un trenet, junt amb nens de diferents edats i alguns pares. La imatge ha estat gràfica i bonica. Ramon Tremosa dirigint el tren de la Coalició cap al triomf i cap a Europa, junt amb les noves generacions que eren presents als vagons, i també al costat de la societat catalana que l'aplaudia i l'animava dins i fora del tren.

Un exemple gràfic del que hauria de passar el dia 7 de juny si volem alliberar-nos del centralisme madrileny de PSOE i PP, que no col·labora amb res a la nostra llibertat social i nacional, ni tampoc a les nostres infraestructures o al model de país que desitgem.

L'acte ha començat amb una intervenció clara i forta de Lluís Recoder, el batlle de Sant Cugat des del 1999, una persona compromesa amb la ciutat. La tasca de Recoder i del seu predecessor, Joan Aymerich, a l'alcaldia de Sant Cugat han dotat a aquesta ciutat d'un índex de desenvolupament elevat en aspectes com el medi ambient, el teixit empresarial o el benestar social. Recoder ha resumit avui la necessitat que Catalunya té d'obtenir al Parlament Europeu un lideratge que la representi de manera clara, sense dependències exteriors ni necessitat de permisos a la Moncloa. Ha recordat que CiU disposa d'una trajectòria mediambiental impecable, i posat com a exemple la mateixa Sant Cugat del Vallès, una ciutat sostenible ecològicament parlant. També ha deixat clar que la defensa de Catalunya no es pot deixar a mans d'un partit com ICV-EUiA, que fa de la cultura del "no a les infraestructures" una raó de ser impossible de mantenir en un país com el nostre, ni tampoc al PP o al PSOE i al seu espanyolisme, ni a partits còmplices d'aquests com ERC, que presumeix d'independentista a cada campanya electoral i acaba anant permanentment a donar suport estable i gratuït al PSC per tal que realitzi les seves polítiques centralistes a Catalunya.

Després de la intervenció de Recoder, hem tingut l'honor d'escoltar a Josu Erkoreka, portaveu del Grup Parlamentari Basc a Madrid i destacat dirigent de l'EAJ-PNV. Erkoreka ha refermat l'aliança nacional de Catalunya i el País Basc i ha destacat que el PSOE i el PP poden aliar-se en qualsevol moment per a apartar al nacionalisme vertebral i integrador de les nostres societats i del nostre govern, com han fet a Euskadi i com han fet al Parlament Europeu en un 70% de les ocasions. La intervenció d'Erkoreka ha acabat amb una "moraleja: ni ceja ni oreja".

A la intervenció d'Erkoreka ha seguit la de Josep Antoni Duran i Lleida, secretari general de CiU i portaveu del nostre Grup Parlamentari a Madrid, i la d'Artur Mas, president de la federació i Cap de l'Oposició (i de la llista més votada) a Catalunya. Ambdos han posat un especial èmfasi en la defensa de Catalunya que realitza CiU i en el fet que Ramon Tremosa pot representar a Europa una opció de país, com després el mateix Tremosa ens ha concretat a la seva intervenció. Tant Mas com Duran han parlat apassionadament dels problemes de peu de carrer, de la gent, de la crisi i de la importància d'Europa. Les seves intervencions han estat, de ben segur, aplaudides i secundades.

Per últim, Ramon Tremosa se'ns ha dirigit a tots nosaltres, amb un discurs tècnic, de (prenguin nota els socialistes), de fets. Ens ha parlat de carreteres, i de la importància que tindrà per al nostre comerç la creació d'un Quart Cinturó, que millorarà el nivell econòmic de la gent del Vallès en un 20%, aproximadament, d'aquí al 2035 si es realitza correctament, amb tres carrils d'anada i tres de tornada, i de com potenciarà el comerç, el manteniment de les empreses que tenim i, per suposat, l'arribada de noves. Un projecte que fins i tot el PSC diu compartir, però que està mig bloquejat a causa de la negativa dels socis del tripartit i dels equilibris interns que aquest té. Ha parlat també de trens, de la necessitat d'interconnectar Catalunya amb Europa, i de la unió de l'AVE de Barcelona amb València i França, usant alta velocitat. El que hem sentit de Tremosa han sigut iniciatives de país, iniciatives pel país. Iniciatives que milloraran la condició general de Catalunya i dels catalans. Iniciatives justes, solidàries, netes i beneficioses, allunyades de la línia ferroviaria en forma de creu que proposen els més centralistes a Madrid des del segle XIX, i que té al punt d'unió aquesta mateixa ciutat.

El míting ha acabat amb una massa de gent dempeus, aplaudint, alçant les banderes de Catalunya i cantant "els segadors". Ens hem fet unes fotos... i cap a Terrassa, satisfets pel que hem sentit i perquè sabem que Convergència i Unió si que compleix els seus compromisos. Theodore Roosevelt va dir que el millor que es podia fer era encertar, el segon millor, equivocar-se, i el pitjor, no fer res. Nosaltres som conscients que amb encerts o amb errors, Convergència i Unió sempre defensarà Catalunya i la seva gent, i volem treballar també pel país i per la gent en els mateixos termes, des de la Joventut Nacionalista i des de Terrassa.

Molt cordialment,

La JNC de Terrassa

No hay comentarios:

Publicar un comentario