20/6/09

La JNC condemna els actes violents ocorreguts al Raval de Montserrat en la retransmissió del partit Sudàfrica-Espanya

La Joventut Nacionalista de Catalunya considerem absolutament inadmissibles els actes violents ocorreguts al Raval de Montserrat el vespre del 20 de juny, en què un grup d’exaltats ha atacat els assistents a la retransmissió del partit entre les seleccions estatals de futbol de Sud Àfrica i Espanya.

Igualment recordem que des de l’organització nacionalista havíem demanat a l’Ajuntament de Terrassa que no participés institucionalment d’aquest acte per ser organitzat per una cadena de televisió (Tele5) que havia subscrit l’anomenat “Manifiesto por una lengua común” que, emparat en mentides i tergiversacions de la realitat, propugnava un seguit d’iniciatives en contra de la llengua catalana i el què preveu l’Estatut de Catalunya, però en cap cas s’havia demanat la seva supressió ni molt menys s’havia participat de cap crida al boicot.

El respecte a la causa de l’alliberament nacional de Catalunya només es pot demanar des de posicions del més absolut respecte vers qui té una sensibilitat diferent. El rebuig a qualsevol acció violenta nodreix les arrels del nostre convenciment democràtic, i són arrels fortes i profundes. Per aquest motiu rebutgem amb totes les nostres forces els actes ocorreguts a la nostra ciutat. Més encara quan en podria haver derivat alguna desgràcia personal.

Catalunya no es pot permetre energúmens que segueixin un camí que no porta enlloc més que a la confrontació interna, amb l’ús de la violència i la coacció per sistema. El poble català és un poble de pau i Terrassa n’és un gran exemple. En conseqüència demanem un gest de dignitat als autors tant materials com intel·lectuals dels atacs succeïts avui, un gest que no pot ser d’altre que fer un pas endavant, reconèixer l’error i assumir-ne les conseqüències.

Col·lectiu JNC-Terrassa
Terrassa, 20 de juny de 2009

La pantalla cremant

No hay comentarios:

Publicar un comentario